ANDRIES HEIDEMA OVER DE VERBINDENDE KRACHT VAN MUZIEK

17 september 2022

De Commissaris van de Koning in Overijssel, Andries Heidema, vertelt over de verbindende kracht van muziek in een onlangs gepubliceerde video. Heidema is sinds juni van dit jaar lid van het comité van aanbeveling van International Holland Piano Series.

In een introductionele video als nieuwe lid van het comité van aanbeveling vertelt Heidema: “Muziek heeft — wellicht meer dan andere kunstvormen — de kracht om mensen, jong en oud, met elkaar te verbinden; ongeacht afkomst, seksualiteit of geloof. We zijn allemaal in staat om die magie van muziek te ervaren, ieder op zijn eigen manier, en het kan troost bieden in moeilijke tijden. En verbinding, het rekening houden met deze medemens, is — juist in deze tijden — belangrijker dan ooit,” vertelt hij in verwijzing naar de gevolgen van de oorlog in Oekraïne.

Hij vervolgt over zijn relatie tot de serie International Holland Piano Series: “Ik ben een trots lid van het comité van aanbeveling, en ik zeg: laat die mooie pianomuziek klinken en een bron zijn, ook voor u, van inspiratie en verbondenheid.”

Bekijk hier de volledige video.

Ga terug naar het overzicht