Arcadi Volodos (GEANNULEERD)

Dit concert is geannuleerd


Volodos heeft alles in huis om zijn ideeën op de piano tot leven te brengen — verbeeldingskracht, passie en een fenomenale techniek. Zijn grenzeloze virtuositeit, gecombineerd met een uniek gevoel voor ritme, kleur en poëzie, maakt Volodos de verteller van intense verhalen en oneindige werelden!

De Russische meesterpianist Arcadi Volodos (1972) is uitgegroeid tot één van de allergrootste hedendaagse musici. Ooit startte hij een vocale carrière in de voetsporen van zijn ouders, operazangers, maar op zijn 16de koos hij voor de piano en werd direct een fenomenaal virtuoos. Met zijn kleurrijke klavierkunsten trad hij vaak op met de technisch meest veeleisende werken en hij schreef zelf ook briljante transcripties. Toen gooide hij het roer om en werd van een acrobatische hoogvlieger een naar stilte zoekende diepgraver.Programma


Robert Schumann
Davidsbündlertänze Op.6

Alexander Skrjabin
Préludes, poèmes, sonates (selectie nader bekend te maken)

Biografie


Arcadi Volodos, geboren in Sint-Petersburg in 1972, begon zijn muziekstudie met lessen in zang en dirigeren. Hij begon pas in 1987 aan een serieuze opleiding als pianist aan het conservatorium van Sint-Petersburg voordat hij zijn studie voortzette aan het conservatorium van Moskou bij Galina Egiazarova, in Parijs bij Jacques Rouvier en in Madrid aan de ‘Escuela Superior de Música Reina Sofia’ bij Dmitri Bashkirov.

Sinds zijn debuut in New York in 1996 heeft Volodos over de hele wereld opgetreden met recitals en met de meest vooraanstaande orkesten en dirigenten. Hij werkte onder meer met de Berliner Philharmoniker, de Israel Philharmonic Orchestra, de London Philharmonic Orchestra, de New York Philharmonic Orchestra, het Koninklijk Concertgebouworkest, de Dresden Staatskapelle, de Munich Philharmonic Orchestra, Orchestre de Paris, Leipzig Gewandhausorchester, Zürich Tonhalle Orchestra, en de Boston en Chicago Symphony Orchestra, in samenwerking met dirigenten zoals Myung-Whun Chung, Lorin Maazel, Valery Gergiev, James Levine, Zubin Mehta, Seiji Ozawa, Jukka-Pekka Saraste, Paavo Järvi, Christoph Eschenbach, Semyon Bychkov en Riccardo Chailly.

Al sinds het begin van zijn carrière, hebben solorecitals een centrale rol gespeeld in het artistieke leven van Volodos. Zijn repertoire omvat belangrijke werken van Schubert, Schumann, Brahms, Beethoven, Liszt, Rachmaninoff, Scriabin, Prokofiev en Ravel, samen met vaak minder uitgevoerde werken van Mompou, Lecuona en De Falla.

Volodos is een vaste gast in de meest prestigieuze concertzalen en festivals in Europa. Tijdens het seizoen 2020-2021 trad hij op in onder meer de Philharmonie van Parijs, de Konzerthaus in Wenen, het Salzburg Festival, de Auditorio Nacional in Madrid, Palau de la Musica in Barcelona, Santa Cecilia in Rome, Gulbenkian Foundation in Lissabon, Liederhalle in Stuttgart, Victoria Hall in Genève, Tonhalle in Zürich, Letse Nationale Opera in Riga, en in Dresden, Granada, Roque d'Anthéron, Klavier Festival Ruhr, en de festivals in Ljubliana en Verbier.

Sinds zijn Gramophone Award-winnende debuutrecital in Carnegie Hall in New York, uitgebracht door Sony Classical in 1999, heeft Arcadi Volodos een reeks veelgeprezen albums opgenomen. Deze omvatten onthullende interpretaties van Schubert-sonates en solowerken van Rachmaninoff, evenals live-uitvoeringen met de Berliner Philharmoniker van Rachmaninoffs Pianoconcert nr. 3 onder leiding van James Levine, en Tsjaikovski's Pianoconcert nr. 1 onder leiding van Seiji Ozawa. ‘Volodos Plays Liszt’, uitgebracht in 2007, sleepte talloze prijzen in de wacht, terwijl zijn Musikverein-recital uit 2010 op CD en DVD werd uitgebracht en internationaal lovend werd ontvangen. Zijn soloalbum ‘Volodos Plays Mompou’ uit 2013, gewijd aan werken van de Spaanse componist Frederic Mompou, ontving een Gramophone Award en de Echo-Preis.

De opname ‘Volodos Plays Brahms’ werd in april 2017 uitgegeven, een album met dertien pianostukken van Johannes Brahms, waaronder Opus 117 & 118 en een selectie van Opus 76. Onmiddellijk beschouwd als een mijlpaal in de muziekscène, werd het album in november 2017 bekroond met de Edison Classical Award en de Diapason d'Or, en in 2018 met de prestigieuze Gramophone Award als beste instrumentale opname van dat jaar. In oktober 2019 bracht Sony Classical zijn nieuwste opname uit met ‘Volodos Plays Schubert’ welke o.a. de sonate D959 en de menuetten D334, D335 en D600 bevat. Dit album werd geprezen met de Edison Classical Award 2020 in de categorie Solo Instrumental.

 

BESTEL TICKETS

Wellicht ook interessant